iData Vize | Vfs Global | Tls Contact | Visalia Global | Bls İnternational

Ankara Vize Merkezi

+ 90 312 446 2002

İzmir Vize Merkezi

+ 90 232 232 71 77

Gaziantep Vize

+ 90 342 250 08 35

israil

İsrail Vize Başvurusu

İsrail’e gezi, iş seyahati, arkadaş ve aile ziyareti, aile birleşimi ve eğitim gibi durumlar için seyahat etmeniz İsrail Vize Başvurusu yaparak mümkün olmaktadır. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi dışındaki Diplomatik (Siyah / Kırmızı), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmayacak sürelerle vizesiz seyahat edebilmektedir. Bordo pasaport sahiplerinin vize başvurusu yapması zorunludur.

İsrail Büyükelçiliği tarafından verilen İsrail Turistik Vize, İsrail Ticari Vize, İsrail Çalışma Vizesi, İsrail Öğrenci Vizesi, İsrail Aile Birleştirme Vizesi ve İsrail Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize türlerini vermektedir. Seyahat amacınıza uygun olan vize türü için gerekli evraklarda değişiklik olabilmektedir.

İsrail vize başvurusunda ülkede kalış durumunuza ve seyahat amacınıza göre İsrail Göç Vizesi A/1, İsrail Geçici Konaklama Vizesi A/2, İsrail Öğrenci Vizesi A/3, İsrail Din Adamı Vizesi B/1, İsrail Çalışma Vizesi B/2, İsrail Ziyaretçi Vizesi kategorisinden size uygun olana müracaat etme konusunda dikkatli olmalısınız.

İsrail Vize İçin Gerekli Evrak, Belge ve Başvuru Formları

Seyahat amacınıza göre gerekli olan evraklar İsrail Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. İsrail’e gitme amacınıza göre hazırlanması gereken evraklarda değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca bu değişikliği mesleki durumunuzda etkileyebilmektedir.

İsrail Vizesi İçin Gerekli Evraklar genel olarak şu şekildedir;

  • Seyahat amacınıza uygun doldurulmuş başvuru formu gerekmektedir. Başvuru formu olmadan vize işleminiz geçersizdir.
  • Prosedüre ve seyahat amacınıza uygun pasaportunuz bulunmalıdır.
  • Güncel ve prosedüre uygun çekilen biyometrik fotoğraf olmalıdır.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi hazırlanmalıdır.
  • Finansal durumunuza ilişkin belgeler bulunmalıdır.
  • Vize talep dilekçesi düzenlenmelidir.
  • Seyahat planınızı destekleyici gidiş, dönüş biletleri ve konaklamaya ilişkin belgeler olmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortanız düzenlenmelidir.

İstenilen bu evraklar genel olarak her vize türünde talep edilmektedir. Ancak mesleki durumunuzun etkilediği ek evraklarda talep edilmektedir. Bu evraklarda şu şekilde olabilmektedir;

  • Çalışan kişinin şirket antetli kağıdına hazırlanmış izin yazısı olmalıdır.
  • Maaş bordrosu dökümü 3 aylık olarak istenebilmektedir.
  • Son 3 aylık banka hesap özeti kaşeli, ıslak imzalı olarak ve imza sirküleri ile teslim edilmelidir.
  • Güncel tarihli firma belgeleriniz, faaliyetinizi gösteren evraklar, vergi levhası, sicil gazetesi fotokopisi istenmektedir.
  • Görev kimlik kartı fotokopisi talep edilmektedir.
  • Çalışma belgesi istenmektedir.
  • Öğrencilerden, öğrenci belgesi ya da 18 yaşından küçük ise noter onaylı muvafakatname istenmektedir.
  • Emekli kartı fotokopisi talep edilebilmektedir.
  • Ev hanımına, öğrenciye veya çalışmayan kişiye sponsor olan kişinin evrakları gerekmektedir.
  • SGK giriş bildirgesi ve hizmet dökümü istenebilmektedir.

Burada belirttiğimiz evraklar kişilerin emekli, devlet memuru, SGK çalışanı, ev hanımı, öğrenci, işveren ve çalışmayan olması gibi mesleki durumlara göre değişiklik gösterebilmekte olduğu için sizin için hazırlanması gereken evraklar konusunda bilgi almak için vize işlemlerinde profesyonel olan firmamızı arayabilirsiniz.

Sizin için vize işlemlerinizin tüm adımlarını gerçekleştirerek, seyahat amacınıza uygun evrakları mesleki durumunuza göre düzenlemekteyiz. Herhangi bir resmi süreç ile ya da prosedürle uğraşmadan vizeniz sahip olabilirsiniz.

İsrail Turist Vizesi

İsrail’i gezip görmek ve farklı bir ülkeyi keşfetmek istiyorsanız İsrail Turist Vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Yukarıda belirttiğimiz durumlar ve evraklar turist vizesinde de geçerlidir. Yani mesleki durumunuza uygun evraklar ile genel olarak İsrail Konsolosluğu’nun talep ettiği evrakların eksiksiz ve doğru şekilde temin edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir eksik ya da yanlış bilgi vize başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilmektedir.

Başkent Vize, İsrail Ziyaretçi (B/2) vizesi başvurularınızı sizin adınıza en doğru şekilde gerçekleştirmektedir. Bütün evraklarınızı temin ederek, başvurunuzu yapmakta ve randevunuzu alarak vizenizi almanızı garantilemekteyiz. Bunun yanı sıra sizin için gidiş, dönüş biletlerinizi ve otel rezervasyonlarınızı da hazırlayabilmekteyiz.

İsrail Ticari Vize

İsrail Ticari Vize başvurusu ile İsrail’e iş seyahatlerinizi gerçekleştirebilmektesiniz. Konferans, sektörel fuar etkinlikleri ve iş seminerlerine katılmak için bu vize türünü almanız gerekmektedir. Genel olarak istenilen evraklar ticari vize içinde geçerli olup çalışan ya da işveren olma durumunuza göre ek evraklar talep edilmektedir.

En önemli nokta ise İsrail ticari (B/1) vize başvurusunda İsrail’den gelecek resmi davetiyeye sahip olmanız gerektiğidir. Sizin için bütün evrakları hazırlayarak herhangi bir sorun ile karşılaşmamanızı ve planladığınız şekilde iş seyahatinizi gerçekleştirmenizi sağlamaktayız.

İsrail Vizesi Aile/Akraba Ziyareti

İsrail’deki ailenizi ya da arkadaşlarınızı ziyaret etmek için İsrail Vizesi Aile/Akraba Ziyareti başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bu vize başvurusunda davet aldığınız kişiye yakınlığınız, davet edilen hakkında bilgi, ziyaretin amacı, talep edilen vizenin süresi, konaklayacağınız yerin adresi, konaklama harcamalarının nasıl karşılanacağının detayları ve seyahatiniz hakkında bilgi vermeniz gerekmektedir.

Ticari vize işleminde olduğu gibi İsrail aile, arkadaş ziyareti vize başvurusunda da İsrail’den davetiye almanız gerekmektedir. Bu davetiyenin resmi ve prosedüre uygun olması da önem taşımaktadır. Prosedürleri göz önünde bulundurarak eksiksiz ve resmi bir şekilde evraklarınızı temin eden Başkent Vize, vizenizin olumlu sonuçlanmasını ve aileniz/arkadaşlarınız ile keyifli vakit geçirmenizi sağlamaktadır.

İsrail Aile Birleşimi Vizesi

İsrail vatandaşı ile yapacağınız evlilik İsrail Aile Birleşimi Vizesi almanızı gerekli kılmaktadır. İsrail Vatandaşlık Kanunu, İsrail vatandaşı ile evlenen kişinin gereken koşulları sağlaması durumunda yasal statüye izin vermektedir.

Bu vize türüne sahip olmanız durumunda İsrail’de oturum hakkı kazanarak ülkedeki bütün sosyal haklardan faydalanabilmektesiniz. Vizeyi aldıktan 3 yıl sonra İsrail Devleti, dinine, kültürüne ve diline olan uyumunuzu kontrol etmektedir. 3 yıl ikamet ettikten sonra İsrail vatandaşı olma hakkı kazanabilmektedir.

Aile birleşimi vizesi için evliliğe ve İsrail’deki vatandaşın durumuna ilişkin evraklar talep edilebilmektedir. Sizi tüm detaylar hakkında bilgilendirerek, başvurularınızı sizin adınıza gerçekleştirebilmekteyiz. Başkent Vize, vize işlemlerinde güncel bilgileri takip ederek evraklarınızda ve vize başvuru sürecinizde herhangi bir problem çıkmasını engelleyerek, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını sağlamaktadır.

İsrail Vize Randevusu

İsrail Vize Randevusu almanız evraklarınızın teslim edilmesi açısından önemlidir. Randevunuzu alarak evraklarınızı teslim etmemizden sonra 7 ila 10 iş günü içerisinde vize başvuru işleminiz sonuçlanmaktadır. Ancak resmi tatillerde kapalı olma durumunu göz önüne alarak İsrail Konsolosluğu’na uygun olan zamanlarda randevunuzu almaya özen göstermekteyiz.

İsrail Vize Ücreti

Vize ücreti, İsrail Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize ücreti seyahat süresine, ülkeye kaç kez giriş talep ettiğinize ve en çok da vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Ek olarak kısa süreli ve uzun süreli vize taleplerinizde vize ücretini etkilemektedir.

İsrail Konsolosluğu, vize ücretlerini dönemsel olarak güncelleyebilmektedir. Sizin için en doğru bilgilere ulaşmakta olan Başkent Vize’yi arayarak daha detaylı bilgi alabilir ve profesyonel olarak sürdürülecek bir vize çıkartma süreci başlatabilirsiniz.

WhatsApp chat