iData Vize | Vfs Global | Tls Contact | Visalia Global | Bls İnternational

Ankara Vize Merkezi

+ 90 312 446 2002

İzmir Vize Merkezi

+ 90 232 232 71 77

Gaziantep Vize

+ 90 342 250 08 35

Çin 1

Çin Vize Başvurusu

Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitmek için Çin Büyükelçiliği tarafından talep edilen vize türünün seyahat amacınıza göre alınması gerekmektedir. Hususi (Yeşil), Diplomatik (Siyah / Kırmızı) ve Hizmet (Gri) pasaport sahiplerinin maksimum 30 gün süre içinde Çin Vize Başvurusu yapmaları gerekmemektedir. Ancak 30 günü aşacak seyahatler için bu pasaport sahiplerinin de vize başvurusu yapması gereklidir.

16 adet Çin vizesi türü bulunmaktadır. Vize türleri şu şekildedir:

  • C tipi; tren, hava araçları, gemi, kara yolları görevlilerini ve ailelerini kapsayan vize türüdür.
  • D tipi; kalıcı olarak ikamet etmek isteyenler için oturum vizesidir.
  • F tipi; araştırma, iş görüşmesi, ziyaret gibi durumları kapsayan vize çeşididir.
  • G tipi; transit geçiş vize türüdür.
  • J1 tipi; uzun süreli faaliyetler için medya kuruluşlarına verilmektedir.
  • J2 tipi; kısa süreli vize olarak gazetecilere verilmektedir.
  • L tipi; turistler için istenilen vize türüdür.
  • M tipi; ticari faaliyetler için verilmektedir.
  • Q1 tipi; aile birleşimi sebebi ile oturum izni alacak olanlar içindir.
  • Q2 tipi; ikamet iznine sahip olan üçüncü ülke vatandaşlarının ailelerine verilmektedir.
  • R tipi; üst düzey yetenek sahibi olan kişilere ihtiyaç duyulması durumunda verilmektedir.
  • S1 tipi; uzun süreli çalışma, eğitim gibi nedenlerle bulunan kişilere verilmektedir.
  • S2 tipi; kişisel sebepler, eğitim ve çalışma gibi durumlarda kısa süreli vize olarak verilmektedir.
  • X1 tipi; 180 günü geçen uzun süreli seyahatler için eğitim programlarına katılan öğrencilere verilmektedir.
  • X2 tipi; 180 günden kısa süren öğrenim görecek olan öğrencilere verilmektedir.
  • Z tipi; çalışmak vizesidir.

Bu vize türlerinden seyahat amacınıza uygun vize başvurusunu Başkent Vize, yetkili firma olarak sizin için yapmaktadır. Profesyonel firmamız sayesinde kısa sürede ve kolay bir şekilde vizenizin olumlu sonuçlanması garantilenmektedir.

Çin Vize İçin Gerekli Evrak, Belge ve Başvuru Formları

Çin vizesi almak için gerekli olan evrakların birçok prosedüre göre hazırlanması önemlidir. Başvuru formunun doğru bilgiler ile seyahat amacını net bir şekilde belirtilerek doldurulması önemlidir. Seyahat amacınıza uygun olmayan bir ibare bulunmamalıdır. Çin Konsolosluğu, beyan ettiğiniz bilgilerin doğruluğundan şüphe ettiği zaman vizenizi reddedebilmektedir. Çin Konsolosluğu’nun belirlemiş olduğu kurallar doğrultusunda, eksiksiz ve hatasız bir şekilde evrakların hazırlanması gerekmektedir.

Çin Konsolosluğu, vize türlerine göre evrak talep etmektedir. Ancak genel olarak Çin Vizesi İçin Gerekli Evraklar şöyledir:

  • Vize başvuru formu doldurulmalıdır.
  • Geçerliliği olan pasaportunuz bulunmalıdır.
  • Biyometrik fotoğrafınız olmalıdır.
  • Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınızın fotokopisi gerekmektedir.
  • Adliyeden alınmış sabıka sicil kaydı yoktur ibrazı olmalıdır.
  • Sanayi odası, esnaf odası, ticaret odası odalarından son 6 ay içinde alınan ıslak imzalı vergi mükellefiyet yazısı istenmektedir.
  • Anonim veya limited şirket ise ayrıca ticaret sicil gazetesi fotokopisi olmalıdır.
  • Şirketin antetli kağıdına basılan kaşe ve imzalı dilekçenin aslı talep edilmektedir.
  • Firma sahiplerinin 4B SGK hizmet dökümü, çalışanların ise 4A SGK hizmet dökümü temin etmesi gereklidir.
  • Vergi levhasının fotokopisi istenmektedir.
  • Banka hesap cüzdanına dair evraklar hazırlanmalıdır.
  • Vize başvurusunda belirtilen gidiş, dönüş tarihlerine uygun seyahat rezervasyonları belgelenerek kanıtlanmalıdır.

Belgelerin eksiksiz olması ve doğru bilgilerin hazırlanması durumunda vizenizin onaylanması sağlanmaktadır. Başkent vize olarak bu sürecin hızlanmasını sağlamakta ve vizenizi kısa sürede almanızı sağlamaktayız. Vize işlemlerinin değerlendirilmesi ise 7 ila 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Çin Turist Vizesi

F tipi vize gerektirmektedir. Çin Turist Vizesi için gerekli olan evraklar yukarıdakilerle aynıdır. Bu vize türüne başvuru yapmamız halinde Çin’i gezip görebilme hakkına sahip olmaktasınız. Turistik grup seyahatleri için en az 5 kişi olmalıdır. Sizin için tek kişilik ya da grup halinde bir tur ayarlayabilir, vizenizin olumlu sonuçlanmasını sağlayabiliriz. Başkent Vize’yi tüm sorularınız için arayabilirsiniz.

Çin Ticari Vize

F tipi vizeye dahildir. Çin Ticari Vize başvurusu iş gerekçeleri, kongre, eğitim, seminer ve fuar gibi etkinlikler için yapılmaktadır. Çin Konsolosluğu, ticari vize için davetiye şartı koymaktadır. Gerekli evraklar prosedüre uygun şekilde tedarik edileceği için vize almanızı garanti etmekteyiz.

Çin Aile Birleşimi Vizesi

Uzun süreli aile birleşimi vizesi (Q1) ve kısa süreli aile birleşimi vizesi (Q2) olmak üzere iki çeşittir. Çin Aile Birleşimi Vizesi, Çin’de ikamet etmek isteyen Çin vatandaşının aile bireylerine verilmektedir. Çin’de süresiz oturma iznine sahip olan vatandaşların anne, baba, eş, babaanne, anneanne, torun, dede gibi yakınlarına verilebilmektedir.

Genel olarak tüm vize türlerinde talep edilen evraklar bu vize türünde de istenmektedir. Fakat Çin Konsolosluğu ek olarak davet edilen kişinin dışında, davet eden Çin vatandaşının belgelerini de görmek istemektedir.

Başkent Vize, aile birleşimi yapmak isteyen kişiler için gereken evrakları güncel olarak öğrenmekte, hazırlamakta ve başvurularınızı yapmaktadır. Yetkili firmamızın uzman danışmanlığı vizenizin olumlu sonuçlanmasını sağlamaktadır.

Çin Vizesi Aile/Akraba Ziyareti

Uzun süreli S1 ve kısa süreli S2 Çin Vizesi Aile/Akraba Ziyareti ile Çin’de ikamet eden arkadaşlarınızı ve ailelerinizi ziyaret edebilirsiniz. S1, 180 günü geçen seyahatler içindir ve Çin’e giriş yapılmasının ardından 30 gün içinde ikamet başvurusu yapmayı gerektirir. S2 vizesi ile maksimum 180 gün Çin’de kalabilmektesiniz.

Çin ziyaretçi vizesi için davetiye alınması gerekmektedir. Bu davetiye üzerinde ise şu belgelerin olması gerekmektedir:

  • Davet eden kişi ile vize başvuru sahibinin akrabalık durumuna ilişkin belge olmalıdır. Noter tasdikinin hem fotokopisi, hem de aslı şeklinde sunulmalıdır.
  • Davet alan kişinin isim, soy isim, cinsiyet ve doğum tarihi olmalıdır.
  • Davet alan kişinin gitme ama gidiş / dönüş tarihleri, ülkede ziyaret edilecek yerler ve masrafı kimin karşılayacağı yer almalıdır.
  • Davet eden kişinin ad, soyadı, telefonu, imzası ve adresi davetiyede olmalıdır.

Belgeler bu şekilde prosedüre uygun olmalıdır. Başkent Vize, evrakları hazırlarken bu bilgileri dikkate alarak vizeniziniz onaylanmasını sağlamaktadır.

Çin Vize Randevusu

Çin Vize Randevusu alınırken Türkiye ve Çin’in resmi tatilleri dikkate alınmalıdır. Resmi tatillerin dikkate alınmaması durumunda vize işlemleri uzayarak seyahatinizin aksamasına sebep olmaktadır. Firmamız bunu göz önünde bulundurarak vize başvuru ve randevu zamanlamanızı en iyi şekilde ayarlamaktadır. Vizenizin onaylanmasını ve seyahatinizin istediğiniz şekilde olmasını sağlamaktadır. Randevu işlemleri ile ilgili detaylı bilgi almak için Başkent Vize’yi arayabilirsiniz.

Çin Vizesi Ücreti

Çin Konsolosluğu tarafından belirlenen Çin vizesi ücreti, vize türlerine göre değişim gösterebilmektedir. Ziyaretin amacı, süresi ve ülkeye giriş sayısına göre de değişim gösterebilmektedir.

Bunların yanı sıra vize ücretine Çin Konsolosluğu’nun belirlediği harç ücretleri ve vize başvuru merkezlerinin koordinasyon bedelleri de yansımaktadır. Daha detaylı bilgiye sahip olmak için bize ulaşabilirsiniz.

 

 

Call Now ButtonVİZE İLETİŞİM HATTI