iData | Vfs Global | Tls Contact | Visalia | Bls 

Yurtd─▒┼č─▒ Vize ─░┼člemleri Merkezi - Vize Ba┼čvuru & Randevu

Ankara Vize

0 312 446 20 02

Gaziantep Vize

0 342 250 08 35

─░zmir Vize

0 232 232 71 14

├çinVize Ba┼čvuru ve Randevu ─░┼člemleri ─░leti┼čim Hatt─▒

Ankara Vize Merkezi

+90 312 446 20 02

─░zmir Vize Merkezi

+90 232 232 71 77

Gaziantep Vize Merkezi

+90 342 250 08 35


├çin Vize Ba┼čvurusu

├çin Halk CumhuriyetiÔÇÖne gitmek i├žin ├çin B├╝y├╝kel├žili─či taraf─▒ndan talep edilen vize t├╝r├╝n├╝n seyahat amac─▒n─▒za g├Âre al─▒nmas─▒ gerekmektedir. Hususi (Ye┼čil), Diplomatik (Siyah / K─▒rm─▒z─▒) ve Hizmet (Gri) pasaport sahiplerinin maksimum 30 g├╝n s├╝re i├žinde ├çin Vize Ba┼čvurusu yapmalar─▒ gerekmemektedir. Ancak 30 g├╝n├╝ a┼čacak seyahatler i├žin bu pasaport sahiplerinin de vize ba┼čvurusu yapmas─▒ gereklidir.

16 adet ├çin vizesi t├╝r├╝ bulunmaktad─▒r. Vize t├╝rleri ┼ču ┼čekildedir:

  • C tipi; tren, hava ara├žlar─▒, gemi, kara yollar─▒ g├Ârevlilerini ve ailelerini kapsayan vize t├╝r├╝d├╝r.
  • D tipi; kal─▒c─▒ olarak ikamet etmek isteyenler i├žin oturum vizesidir.
  • F tipi; ara┼čt─▒rma, i┼č g├Âr├╝┼čmesi, ziyaret gibi durumlar─▒ kapsayan vize ├že┼čididir.
  • G tipi; transit ge├ži┼č vize t├╝r├╝d├╝r.
  • J1 tipi; uzun s├╝reli faaliyetler i├žin medya kurulu┼člar─▒na verilmektedir.
  • J2 tipi; k─▒sa s├╝reli vize olarak gazetecilere verilmektedir.
  • L tipi; turistler i├žin istenilen vize t├╝r├╝d├╝r.
  • M tipi; ticari faaliyetler i├žin verilmektedir.
  • Q1 tipi; aile birle┼čimi sebebi ile oturum izni alacak olanlar i├žindir.
  • Q2 tipi; ikamet iznine sahip olan ├╝├ž├╝nc├╝ ├╝lke vatanda┼člar─▒n─▒n ailelerine verilmektedir.
  • R tipi; ├╝st d├╝zey yetenek sahibi olan ki┼čilere ihtiya├ž duyulmas─▒ durumunda verilmektedir.
  • S1 tipi; uzun s├╝reli ├žal─▒┼čma, e─čitim gibi nedenlerle bulunan ki┼čilere verilmektedir.
  • S2 tipi; ki┼čisel sebepler, e─čitim ve ├žal─▒┼čma gibi durumlarda k─▒sa s├╝reli vize olarak verilmektedir.
  • X1 tipi; 180 g├╝n├╝ ge├žen uzun s├╝reli seyahatler i├žin e─čitim programlar─▒na kat─▒lan ├Â─črencilere verilmektedir.
  • X2 tipi; 180 g├╝nden k─▒sa s├╝ren ├Â─črenim g├Ârecek olan ├Â─črencilere verilmektedir.
  • Z tipi; ├žal─▒┼čmak vizesidir.

Bu vize t├╝rlerinden seyahat amac─▒n─▒za uygun vize ba┼čvurusunu Ba┼čkent Vize, yetkili firma olarak sizin i├žin yapmaktad─▒r. Profesyonel firmam─▒z sayesinde k─▒sa s├╝rede ve kolay bir ┼čekilde vizenizin olumlu sonu├žlanmas─▒ garantilenmektedir.

├çin Vize ─░├žin Gerekli Evrak, Belge ve Ba┼čvuru Formlar─▒

├çin vizesi almak i├žin gerekli olan evraklar─▒n bir├žok prosed├╝re g├Âre haz─▒rlanmas─▒ ├Ânemlidir. Ba┼čvuru formunun do─čru bilgiler ile seyahat amac─▒n─▒ net bir ┼čekilde belirtilerek doldurulmas─▒ ├Ânemlidir. Seyahat amac─▒n─▒za uygun olmayan bir ibare bulunmamal─▒d─▒r. ├çin Konsoloslu─ču, beyan etti─činiz bilgilerin do─črulu─čundan ┼č├╝phe etti─či zaman vizenizi reddedebilmektedir. ├çin Konsoloslu─čuÔÇÖnun belirlemi┼č oldu─ču kurallar do─črultusunda, eksiksiz ve hatas─▒z bir ┼čekilde evraklar─▒n haz─▒rlanmas─▒ gerekmektedir.

├çin Konsoloslu─ču, vize t├╝rlerine g├Âre evrak talep etmektedir. Ancak genel olarak ├çin Vizesi ─░├žin Gerekli Evraklar ┼č├Âyledir:

  • Vize ba┼čvuru formu doldurulmal─▒d─▒r.
  • Ge├žerlili─či olan pasaportunuz bulunmal─▒d─▒r.
  • Biyometrik foto─čraf─▒n─▒z olmal─▒d─▒r.
  • T├╝rkiye Cumhuriyeti n├╝fus c├╝zdan─▒n─▒z─▒n fotokopisi gerekmektedir.
  • Adliyeden al─▒nm─▒┼č sab─▒ka sicil kayd─▒ yoktur ibraz─▒ olmal─▒d─▒r.
  • Sanayi odas─▒, esnaf odas─▒, ticaret odas─▒ odalar─▒ndan son 6 ay i├žinde al─▒nan ─▒slak imzal─▒ vergi m├╝kellefiyet yaz─▒s─▒ istenmektedir.
  • Anonim veya limited ┼čirket ise ayr─▒ca ticaret sicil gazetesi fotokopisi olmal─▒d─▒r.
  • ┼×irketin antetli ka─č─▒d─▒na bas─▒lan ka┼če ve imzal─▒ dilek├ženin asl─▒ talep edilmektedir.
  • Firma sahiplerinin 4B SGK hizmet d├Âk├╝m├╝, ├žal─▒┼čanlar─▒n ise 4A SGK hizmet d├Âk├╝m├╝ temin etmesi gereklidir.
  • Vergi levhas─▒n─▒n fotokopisi istenmektedir.
  • Banka hesap c├╝zdan─▒na dair evraklar haz─▒rlanmal─▒d─▒r.
  • Vize ba┼čvurusunda belirtilen gidi┼č, d├Ân├╝┼č tarihlerine uygun seyahat rezervasyonlar─▒ belgelenerek kan─▒tlanmal─▒d─▒r.

Belgelerin eksiksiz olmas─▒ ve do─čru bilgilerin haz─▒rlanmas─▒ durumunda vizenizin onaylanmas─▒ sa─članmaktad─▒r. Ba┼čkent vize olarak bu s├╝recin h─▒zlanmas─▒n─▒ sa─člamakta ve vizenizi k─▒sa s├╝rede alman─▒z─▒ sa─člamaktay─▒z. Vize i┼člemlerinin de─čerlendirilmesi ise 7 ila 10 i┼č g├╝n├╝ i├žinde sonu├žlanmaktad─▒r.

Çin Turist Vizesi

F tipi vize gerektirmektedir. ├çin Turist Vizesi i├žin gerekli olan evraklar yukar─▒dakilerle ayn─▒d─▒r. Bu vize t├╝r├╝ne ba┼čvuru yapmam─▒z halinde ├çinÔÇÖi gezip g├Ârebilme hakk─▒na sahip olmaktas─▒n─▒z. Turistik grup seyahatleri i├žin en az 5 ki┼či olmal─▒d─▒r. Sizin i├žin tek ki┼čilik ya da grup halinde bir tur ayarlayabilir, vizenizin olumlu sonu├žlanmas─▒n─▒ sa─člayabiliriz. Ba┼čkent VizeÔÇÖyi t├╝m sorular─▒n─▒z i├žin arayabilirsiniz.

Çin Ticari Vize

F tipi vizeye dahildir. ├çin Ticari Vize ba┼čvurusu i┼č gerek├želeri, kongre, e─čitim, seminer ve fuar gibi etkinlikler i├žin yap─▒lmaktad─▒r. ├çin Konsoloslu─ču, ticari vize i├žin davetiye ┼čart─▒ koymaktad─▒r. Gerekli evraklar prosed├╝re uygun ┼čekilde tedarik edilece─či i├žin vize alman─▒z─▒ garanti etmekteyiz.

├çin Aile Birle┼čimi Vizesi

Uzun s├╝reli aile birle┼čimi vizesi (Q1) ve k─▒sa s├╝reli aile birle┼čimi vizesi (Q2) olmak ├╝zere iki ├že┼čittir. ├çin Aile Birle┼čimi Vizesi, ├çinÔÇÖde ikamet etmek isteyen ├çin vatanda┼č─▒n─▒n aile bireylerine verilmektedir. ├çinÔÇÖde s├╝resiz oturma iznine sahip olan vatanda┼člar─▒n anne, baba, e┼č, babaanne, anneanne, torun, dede gibi yak─▒nlar─▒na verilebilmektedir.

Genel olarak t├╝m vize t├╝rlerinde talep edilen evraklar bu vize t├╝r├╝nde de istenmektedir. Fakat ├çin Konsoloslu─ču ek olarak davet edilen ki┼činin d─▒┼č─▒nda, davet eden ├çin vatanda┼č─▒n─▒n belgelerini de g├Ârmek istemektedir.

Ba┼čkent Vize, aile birle┼čimi yapmak isteyen ki┼čiler i├žin gereken evraklar─▒ g├╝ncel olarak ├Â─črenmekte, haz─▒rlamakta ve ba┼čvurular─▒n─▒z─▒ yapmaktad─▒r. Yetkili firmam─▒z─▒n uzman dan─▒┼čmanl─▒─č─▒ vizenizin olumlu sonu├žlanmas─▒n─▒ sa─člamaktad─▒r.

Çin Vizesi Aile/Akraba Ziyareti

Uzun s├╝reli S1 ve k─▒sa s├╝reli S2 ├çin Vizesi Aile/Akraba Ziyareti ile ├çinÔÇÖde ikamet eden arkada┼člar─▒n─▒z─▒ ve ailelerinizi ziyaret edebilirsiniz. S1, 180 g├╝n├╝ ge├žen seyahatler i├žindir ve ├çinÔÇÖe giri┼č yap─▒lmas─▒n─▒n ard─▒ndan 30 g├╝n i├žinde ikamet ba┼čvurusu yapmay─▒ gerektirir. S2 vizesi ile maksimum 180 g├╝n ├çinÔÇÖde kalabilmektesiniz.

├çin ziyaret├ži vizesi i├žin davetiye al─▒nmas─▒ gerekmektedir. Bu davetiye ├╝zerinde ise ┼ču belgelerin olmas─▒ gerekmektedir:

  • Davet eden ki┼či ile vize ba┼čvuru sahibinin akrabal─▒k durumuna ili┼čkin belge olmal─▒d─▒r. Noter tasdikinin hem fotokopisi, hem de asl─▒ ┼čeklinde sunulmal─▒d─▒r.
  • Davet alan ki┼činin isim, soy isim, cinsiyet ve do─čum tarihi olmal─▒d─▒r.
  • Davet alan ki┼činin gitme ama gidi┼č / d├Ân├╝┼č tarihleri, ├╝lkede ziyaret edilecek yerler ve masraf─▒ kimin kar┼č─▒layaca─č─▒ yer almal─▒d─▒r.
  • Davet eden ki┼činin ad, soyad─▒, telefonu, imzas─▒ ve adresi davetiyede olmal─▒d─▒r.

Belgeler bu ┼čekilde prosed├╝re uygun olmal─▒d─▒r. Ba┼čkent Vize, evraklar─▒ haz─▒rlarken bu bilgileri dikkate alarak vizeniziniz onaylanmas─▒n─▒ sa─člamaktad─▒r.

Çin Vize Randevusu

├çin Vize Randevusu al─▒n─▒rken T├╝rkiye ve ├çinÔÇÖin resmi tatilleri dikkate al─▒nmal─▒d─▒r. Resmi tatillerin dikkate al─▒nmamas─▒ durumunda vize i┼člemleri uzayarak seyahatinizin aksamas─▒na sebep olmaktad─▒r. Firmam─▒z bunu g├Âz ├Ân├╝nde bulundurarak vize ba┼čvuru ve randevu zamanlaman─▒z─▒ en iyi ┼čekilde ayarlamaktad─▒r. Vizenizin onaylanmas─▒n─▒ ve seyahatinizin istedi─činiz ┼čekilde olmas─▒n─▒ sa─člamaktad─▒r. Randevu i┼člemleri ile ilgili detayl─▒ bilgi almak i├žin Ba┼čkent VizeÔÇÖyi arayabilirsiniz.

├çin Vizesi ├ťcreti

├çin Konsoloslu─ču taraf─▒ndan belirlenen ├çin vizesi ├╝creti, vize t├╝rlerine g├Âre de─či┼čim g├Âsterebilmektedir. Ziyaretin amac─▒, s├╝resi ve ├╝lkeye giri┼č say─▒s─▒na g├Âre de de─či┼čim g├Âsterebilmektedir.

Bunlar─▒n yan─▒ s─▒ra vize ├╝cretine ├çin Konsoloslu─čuÔÇÖnun belirledi─či har├ž ├╝cretleri ve vize ba┼čvuru merkezlerinin koordinasyon bedelleri de yans─▒maktad─▒r. Daha detayl─▒ bilgiye sahip olmak i├žin bize ula┼čabilirsiniz.

Call Now ButtonV─░ZE ─░LET─░┼×─░M HATTI