iData Vize | Vfs Global | Tls Contact | Visalia Global | Bls İnternational

Ankara Vize Merkezi

+ 90 312 446 2002

İzmir Vize Merkezi

+ 90 232 232 71 77

Gaziantep Vize

+ 90 342 250 08 35

ingiltere-vizesi-images

İngiltere Konsolosluğu Vize Başvuru ve Randevu İşlemleri

İngiltere Vize Randevusu ve İngiltere Vize Başvurusu için Online Vize Başvuru Formunu Kullanabilirsiniz veya İngiltere Vize Randevu Hattını Arayarak İngiltere Vize Randevusu Alabilirsiniz 

GAZİANTEP
0 342 250 0835

İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere Büyükelçiliği, Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahiplerinden vize almalarını talep etmektedir. Diplomatik (Kırmızı / Siyah) pasaport sahipleri ise İngiltere Vize Başvurusu yapmadan 180 gün içerisinde 90 gün süre ile muaf olabilmektedir.

İngiltere’den diğer ülkelere gidecek kişiler İngiltere Transit Vize başvurusu yapmalıdır. Fakat geçiş seyahatiniz 24 saat içinde tamamlanacaksa ve gideceğiniz ülkenin tüm vize şartlarını yerine getirdiyseniz İngiltere Transit Vize işlemlerinden muaf olabilmektesiniz.

İngiltere vizesi, Schengen ülkelerine seyahat etmenizi mümkün kılmamaktadır. Sadece Birleşik Krallık ülkeleri olan Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e İngiltere vizesi ile seyahat edebilirsiniz. Ancak bunun içinde önce İngiltere’ye giriş yapmanız zorunludur.

Romanya Vizesi Almak İçin Pasaportunuz 10 yıldan eski ve deforme olmamış durumda olmalıdır.

İngiltere’ye düzenli seyahat etmenizi gerektiren tedavi, aile ziyareti, bilimsel araştırma, akademik çalışma, nişanlı ya da eş ziyareti, sık olan iş görüşmeleri gibi durumlar belgelendiği zaman uzun dönemli vize başvurusu yapılabilmektedir.

Bu uzun dönemli vize başvuruları için verilen izin süreleri 6 ay, 2 yıl, 5 yıl, 10 yıl gibi sürelerden oluşmaktadır. Vize başvurunuzu yaparken seyahat amacınız ve kalmanız gereken süreye göre başvurunuzun gerçekleştirilmesi önemlidir. Aksi takdirde 6 ay sonra ülkeden çıkmak zorundasınız.

İngiltere vize işlemleri için Başkent Vize danışmanlık firmasına başvurmanız vize işlemlerinizin en doğru şekilde yürütülmesine olanak sağlayacaktır. Vize işlemlerinizde sizden istenilen evrakların resmi olarak ve doğru şekilde hazırlanması vizenizin olumlu sonuçlanması için çok önemlidir ve profesyonel hizmetimiz sayesinde biz bunu gerçekleştirmekteyiz.

İngiltere Vize Randevusu

İngiltere Konsolosluğu, vize başvurularınızı akredite edilmiş firmalardan kabul etmektedir. İngiltere Vize Randevusu alarak tüm işlemlerinizin sonuçlandırılması izin bizi arayabilirsiniz. Randevu alınması zorunlu olduğu için seyahat planınıza uygun olarak tüm işlemlerin yapılması önemlidir. Şahsınız adına işlemlerinizi herhangi bir sorun çıkmasını önleyerek titiz bir şekilde gerçekleştirmekteyiz.

Vize işlemleri doğru bir şekilde gerçekleştirilir ise vizeniz normal süreçte minimum 15 gün içinde sonuçlanmaktadır. Oturum izni başvurusunda ise bu süreç 12 hafta ile 24 haftayı bulabilmektedir. İşlemlerinizin en doğru şekilde gerçekleştirilmesi ve biyometri verileriniz ibraz edilmesi için randevunuza ek olarak tüm işlemlerinizi yapmaktayız.

Talebe göre Süper Öncelikli İngiltere Vize Başvurusu yapabilmekteyiz. Bu başvuru ile vize işlemleriniz 24 saat içinde sonuçlandırılabilmektedir. Bunun için talep edilen ek ücret bulunmaktadır. Acil bir şekilde vize almanız gerekiyorsa doğru bir seçim olabilmektedir.

İngiltere Vize Çeşitleri ve İngiltere Vizesi Evrak Listeleri

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar, başvuru formları ve belgeler istediğiniz vize türüne göre değişmektedir. İngiltere Vize Türleri ise;

İngiltere Turist Vizesi,

İngiltere Ticari Vize,

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi,

İngiltere Aile/Akraba Ziyareti Vizesi,

İngiltere Öğrenci Vizesi,

İngiltere Tier 1, Tier 2, Tier 4, Tier 5 vizeleri (Çalışma izni vizesi olarak verilebilmektedir)’dir.

İngiltere Konsolosluğu, verdiği vize türlerinde kişilerden ek evraklar talep etme hakkına sahiptir. İstenilen evrakların hem asıllarının, hem de fotokopilerinin olması önemlidir. Ayrıca evrakların İngilizce olarak teslim edilmesi gereklidir. Eğer evraklar tercüme edildi ise tercümanın bilgileri, imzası, tercüme belgesinde tarih ve aslına uygun olduğuna dair tasdik şerhi gerekli görülmektedir.

Genel olarak İngiltere Vizesi için Gerekli Evraklar aşağıdaki gibidir

Vize başvuru formunun doldurulması zorunludur.

Mutlaka randevu alınması gerekmektedir. Randevu konfirmasyonu e-mail çıktısı da alınmalıdır.

Vize başvuru ücretlerinin ödenmesi ve bunlara ait dekontların dosyaya eklenmesi gereklidir.

Banka hesap cüzdanı bilgileriniz resmi şekilde hazırlanmalı ve kesinlikle yer almalıdır.

Mesleki durumunuza ilişkin evrakların hazırlanması gerekmektedir.

Seyahat rezervasyonları ile ilgili hem gidiş tarihinize, hem de dönüş tarihinize ilişkin belgeler olmalıdır.

Adınıza kayıtlı gayrimenkul, kredi kartı, araba ehliyeti gibi evraklar istenmektedir.

Sponsorunuz varsa onunla ilgili evraklar talep edilmektedir.

Biyometrik veri alımı yapılması gerekmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi almak için Başkent Vize’yi arayarak seyahat türünüze ve mesleğinize özel olarak hazırlanması gereken evrakları öğrenebilirsiniz. Profesyonel vize danışmanlık merkezi olarak sizin için resmi bir şekilde, eksiksiz ve doğru belgeleri temin etmekle yetkiliyiz. Vizenizin reddedilmesi gibi bir durumla karşılaşmamak adına bizden destek alabilirsiniz.

İngiltere Turist Vizesi

İngiltere’ye eğlence, tatil ve kültürel gezi gibi faaliyetler için gidiyorsanız İngiltere Turist Vizesi başvurunuzu yapmanız zorunludur. Vizenizi aldığınız takdirde maksimum 90 günlük bir tatil yapabilmektesiniz.

Pasaport, finansal dokümanlar, mesleki durumunuzu kanıtlayan belgeler, rezervasyon bilgileri gibi belgelere ek olarak bazı evraklar talep edilmektedir. Örnek verecek olursak; erkek başvuru sahibinin askerlik durumuna ilişkin belge sunması gerekmektedir. Turistik geziniz için detaylı İngiltere gezi programı da talep edilmektedir.

İngiltere Aile, Arkadaş veya Akraba Ziyareti Vizesi

İngiltere’de bulunan ailenizi, arkadaşlarınızı ve akrabalarınızı ziyaret edebilmek için İngiltere Vizesi Aile/Akraba Ziyareti başvurusu yapmanız zorunludur. Bu vize türü kısa süreli olmakla birlikte, düzenli seyahat etme sebeplerinizi belgelerle kanıtladığınız zaman uzun süreli vize alabilmektesiniz.

Davet eden kişinin hazırlaması gereken davetiyede sizin ve İngiltere’de ziyaret edeceğiniz kişinin iletişim bilgileri, kimlik bilgileri, seyahat süresi, seyahat nedeni, konaklanacak adres, İngiltere’deki kişinin vatandaşlık bilgileri olmalıdır. Davetiyenin resmi olması ve prosedüre uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bunları eksiksiz ve doğru şekilde hazırlayarak seyahatinizin planladığınız şekilde olmasını garanti etmekteyiz.

İngiltere Ticari Vize

İngiltere Ticari Vize başvurusunu iş seyahati yapacak olan kişiler için oluşturmaktayız. İş seyahatlerinizin sıklığına göre kısa süreli ya da uzun süreli olarak vize başvurunuz tarafımızdan gerçekleştirilmektedir.

İngiltere Ticari vizesi alırken genel olarak belirttiğimiz evrakların hazırlanması gerekmektedir. Ek olarak İngiltere’den gelecek olan davetiye de dosyaya eklenmelidir. Davetiyeye davet edilen kişinin iletişim bilgileri, seyahat nedeni, seyahatin sponsoru, seyahat süresi ve İngiltere’den ne zaman ayrılacağı eklenmelidir.

İlaveten davet eden kişinin kimlik bilgileri, şirket pozisyonu, iletişim bilgileri, vatandaşlık statüsü eklenmelidir. Davetiyenin prosedüre uygun ve resmi olması önemlidir. Yoksa geçersiz kabul edilmekte ve vizeniz reddedilmektedir. Her evrakın doğru şekilde hazırlanması ve vizenizin kabul edilmesi için Başkent Vize’den uzman desteği alabilirsiniz. Sizin adınıza her işlemi yaparak, resmi süreçlerle uğraşmanızı engelleyebiliriz.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi, İngiltere vatandaşı ile evlilik yapmanız durumunda başvurmanız gereken vize türüdür. Bu vize türünde ek olarak birçok evrak talep edilmektedir. Eşiniz ile evliliğinize dair belgeler; İngiltere’deki eşin çalışma, gayrimenkul durumu, finansal durumu, vatandaşlık bilgileri, vergi ödemeleri; aile birleşimi sertifikası gibi evraklar talep edilmektedir.

İstenilen belgeler İngiltere’deki eşin iş veren ya da çalışan olmasına göre değişim gösterebilmektedir. Aynı şekilde Türkiye’deki eşinde mesleki durumunu gösterir belgeler dosya eklenmelidir. Daha önce evlilik yapılmış ise buna ilişkin belgeler talep edilmektedir. İngiltere’deki eşin ikamet durumuna göre tapu belgesi, mortgage dökümleri, kira defteri, Council Tax belgeleri, güncel faturaları istenebilmektedir.

İngiltere aile birleşimi vizesi almak diğer vize türlerinden çok daha zahmetlidir diyebiliriz. Bu vize türünde gerekli olan birçok evrak bulunması herhangi bir karışıklığa yol açabilmekte ve vizeniz reddedilebilmektedir. Ancak Başkent Vize olarak İngiltere Aile Birleşimi Vizenizin gerektirdiği tüm işlemleri titiz bir şekilde yürütmekteyiz.

Online Vize Başvurusu Yapın

Gerekli alanları doldurun hızlı, etkin ve sorunsuz vize almanız için vize uzmanları sizinle iletişime geçsin.

İngiltere Hakkında Bilgi

Başkent: Londra
Telefon Kodu: +44
Para Birimi: İngiliz Sterlini
Kraliçe: II. Elizabeth
Nüfus: 65,64 milyon (2016) Dünya Bankası

İngiltere Vize Departmanı Çalışma Saatleri

Pazartesi – Cuma
08:30 – 18:30
Cumartesi
09:30 – 16:30
Pazar
Kapalı
Resmi Tatiller
Kapalı

İngiltere Turistik Vize

Turistik İngiltere Vizesi için gerekli evrak, belge ve başvuru formu!

İngiltere Aile Ziyareti Vizesi

Aile veya akraba ziyareti İngiltere Vizesi için gerekli evrak, belge ve başvuru formu

İngiltere Ticari Vize

Ticari İngiltere Vizesi için gerekli evrak, belge ve başvuru formu

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi

Aile Birleşimi İngiltere Vizesi için gerekli evrak, belge ve başvuru formu

WhatsApp chat