iData Vize | Vfs Global | Tls Contact | Visalia Global | Bls İnternational

Ankara Vize Merkezi

+ 90 312 446 2002

İzmir Vize Merkezi

+ 90 232 232 71 77

Gaziantep Vize

+ 90 342 250 08 35

portekiz

Portekiz Vize Başvurusu

Portekiz Devleti’ne seyahat etmek istiyorsanız ve diplomatik (Siyah / Kırmızı), hususi (Yeşil) ve hizmet (Gri) pasaportlardan birine sahip değilseniz ya da Schengen ülkelerinden herhangi birine geçerli Schengen vizeniz yok ise Portekiz Vize Başvurusu yapmanız gerekmektedir. Vizeye ihtiyaç duymadan seyahat edebileceğiniz bu pasaportlarla ise 180 gün içinde 90 günü aşmayan bir seyahat yapmanız gerekmektedir.

Portekiz seyahatiniz için temin edilecek evraklar amacına uygun olmalıdır. Portekiz Konsolosluğu, vize için başvuru yapan kişilerden ülkelerine yapacakları seyahatin amacını öğrenmek ve bunun yanı sıra birçok farklı evrak istemektedir. Başkent Vize olarak tüm bu evrakları sizin için temin ederek başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmekteyiz.

Portekiz Vize Randevusu

Vize muafiyeti bulunmayan umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin başvuru sürecine dikkat etmesi önemlidir. Bazı uygulamalar, prosedürler, istenen evraklar, vize ücretleri güncellenebilmektedir. Bu tür bilgileri doğru bir şekilde öğrenmek vizenizin kabul edilmesi açısından çok önemlidir. Başkent Vize’den aldığınız destek sayesinde hiçbir prosedürle uğraşmadan kısa süre içerisinde vizenize kavuşabilirsiniz.

Yetkili firma olarak seyahat amacınız için gerekli olan evrak ve belgeleri sizin için hazırlamaktayız. Başvuru formunuzu uygun bir şekilde doldurarak teslim etmek için ve biyometri verilerinizi onaylamak için randevunuzu da seyahat planınıza göre ayarlamaktayız. Portekiz Vize Randevusu alınması çok önemlidir; aksi takdirde evraklarınız onaylanamaz ve vizenizi alamazsınız. Ek olarak vize başvurusunun yapılmasının zamanlaması da çok önemlidir.

Bazı resmi tatilleri de Portekiz vizesi başvurusu yaparken dikkate almak vize alma sürecinizin uzamaması için önem taşımaktadır. Bu sebeplerle profesyonel firmamızla çalışmanız kolay ve hızlı bir şekilde Portekiz vizenize sahip olmanızı sağlayacaktır. Randevu işleminiz dahil, tüm vize işlemlerinizi yetkili acente olarak sizin için yapabiliriz. Tüm işlemlerinizi halletmemizden sonra Portekiz Büyükelçiliği sayesinde başvurular 10 ila 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Portekiz Vize İçin Gerekli Evrak, Belge ve Başvuru Formları

Portekiz Konsolosluğu, Portekiz Vizesi İçin Gerekli Evrakları seyahat amacınıza göre farklı olarak talep edebilmektedir. Vize başvurusunda Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System – VIS) uygulaması bulunmaktadır. Yetkili firma olarak biyometrik verilerinizin doğrulanmasını da sizin için gerçekleştirmekteyiz. Portekiz vize işleminde genel olarak gerekli olan evraklar şu şekildedir (bunlar seyahat amacınıza göre değişim gösterebilir ya da ek olarak farklı belgeler talep edilebilir);

  • Öncelikle seyahat amacınıza göre başvuru formu doldurulmalıdır (İngilizce ve Türkçe olmalıdır).
  • Portekiz vize ücreti ödenmelidir.
  • Biyometri işlemi yapılmaktadır.
  • Gidiş, dönüş bilgileriniz verilmelidir.
  • Pasaportunuzun seyahat sonrasında minimum 3 ay geçerli olması ve en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi alınmalıdır.
  • Biyometrik ve güncel fotoğrafınız gerekmektedir.
  • Ekonomik durumunuza ilişkin belgeler gerekmektedir.
  • Seyahat amacınızı net bir şekilde içeren dilekçe yer almalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortanızı düzenlemeniz gerekmektedir.

Evrakların talep edilme durumu, emekli, memur, öğrenci, çalışan, ev hanımı, çiftçi, 18 yaşından küçük olmanız, yabancı uyruklu olmanız, şirket sahibi olmanız gibi durumlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca Portekiz vize çeşitlerine (turistik vize, aile ziyareti vizesi, ticari vize, oturma vizesi, çalışma vizesi) göre de talep edilecek belgeler değişim gösterebilmektedir.

Portekiz Konsolosluğu tarafından bu bilgiler güncellenebilmektedir. Herhangi olası sebeplerle ekstra evrak isteyebilmektedirler. Bu nedenlerden dolayı Başkent Vize olarak sizin için işlemlerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bizden aldığınız destek sayesinde hiçbir sorun ile karşılaşmadan vizenizi alabilirsiniz. Reddedilme durumu ile karşılaşmamanız için vize işlemlerinin doğru ve resmi bir şekilde yapılması ciddi bir önem taşımaktadır.

Portekiz Turist Vizesi

Portekiz Turist Vizesi için genel olarak belirttiğimiz evraklar geçerli olmaktadır. Ancak reşit olmayan kişilerde, seyahat amacına göre ve benzeri başka durumlarda bu evraklara ek belgeler istenebilmektedir.

Turist vizesi alırken de pasaportunuzun geçerlilik süresi, güncel tarihli evraklar, istenilen belgelerin resmi ve doğru olması gibi durumlar çok büyük önem taşımaktadır. Portekiz Turist Vizesi alarak 180 gün içinde 90 gün süre ile Portekiz’i ziyaret edebilmektesiniz.

Sizin için doğru bir şekilde pasaport, biyometrik fotoğraf, sağlık sigortası düzenlemesi ve benzeri belgeleri ayarlamamızın yanı sıra; gidiş / dönüş biletlerinizin ve otel rezervasyonlarının da ayarlanmasını sağlayabilmekteyiz. Geriye size harika bir tatil geçirmek kalıyor.

Portekiz Ticari Vize

Portekiz Ticari Vize, Portekiz’de ilişkili olduğunuz kurum ile görüşmelerinize giderken, fuar ziyaretlerinde, konferans ve seminerlere katılmanızda gerekmektedir. Portekiz Ticari Vize almanız için genel evrakları temin etmenizin yanı sıra davetiyenizin dosyada bulunması çok önemlidir. Davetiye olmadan ticari vize alamamaktasınız.

Portekiz Vizesi Aile/Akraba Ziyareti

Portekiz Devleti’nde ailenizi ya da arkadaşlarınızı ziyaret etmeniz için gereken Portekiz Vizesi Aile/Akraba Ziyareti almalısınız. Pasaport, biyometrik fotoğraf, Portekiz’deki kişilerden gelen davetiye, vukuatlı nüfus kayıt örneği, vize talep dilekçesi, başvuru formunun doldurulması, mali durumunuzun belgeleri, mesleki duruma bağlı belgelerin hazırlanması, seyahat planınızı desteleyen belgeler, seyahat sağlık sigortası düzenlenmelidir. Tüm bu belgelerin doğru olarak hazırlanması çok önemlidir. Herhangi küçük bir aksilik vizenizin reddedilmesine sebep olacağı için Başkent Vize’den profesyonel destek almanızı tavsiye etmekteyiz.

Portekiz Aile Birleşimi Vizesi

Portekiz vatandaşı olan kişi ile evlenmeniz ve Portekiz’e yerleşmeniz için gerekli olan Portekiz Aile Birleşimi Vizesi için VFS Global yetkilisi olan Başkent Vize firmamızdan destek alarak sorunsuz ve hızlı bir şekilde vizenize sahip olabilirsiniz. Bu vize için gerekli olan evraklar ise genel olan evrakların dışında şu şekildedir;

  • Eşlerin uluslar arası doğum kayıt örnekleri gerekmektedir.
  • Uluslar arası evlendiğinize dair kayıt belgesine ihtiyaç duyulmaktadır.
  • Portekizce bildiğinize dair belgeler bulunmalıdır.
  • Portekiz vatandaşı olan eşin kimlik bilgileri gerekmektedir.
  • Portekiz’deki eşin pasaport fotokopisi temin edilmelidir.
  • Portekiz Devleti’nde yaşayacağınız evin kira kontratı ya da tapu fotokopisi olmalıdır.
  • Evleneceğiniz kişinin maaş bordrosu gerekmektedir.
  • Portekiz vatandaşı olan eşin doğum belgesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu belgelerin yanı sıra Portekiz Konsolosluğu gerekli duyduğu durumda ek olarak başka belgeler talep edebilmektedir. Sizin için gerekli olacak tüm belgeleri ve gerekli olabilecek tüm evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamaktayız. Uzman bir yetkili firma olarak hiçbir pürüz çıkmadan Portekiz aile birleşimi vizenizi almanızı sağlamaktayız.

VFS Global Portekiz Vizesi

VFS Global yetkilisi olarak sizin için Portekiz vize işlemlerinizi gerçekleştirmekteyiz. Dünya çapında misyon sahibi olan VFS Global, Portekiz vizesi almanızı sağlamaktadır. Yetkili firması olarak sizin için tüm başvuru sürecini gerçekleştirmekte ve gerekli olan tüm bilgileri sizinle paylaşarak sorunsuz bir şekilde VFS Global Portekiz vize işlemlerinizi gerçekleştirmekteyiz. Tüm sorularınız ve vize işlemleriniz için Başkent Vize’yi arayarak hızlı çözümlere kavuşabilir, en kısa zamanda Schengen vizenize sahip olabilirsiniz.

Resmi olan Portekiz vizesi işlemleri bazen zorlayıcı ve çok zahmetli olabilmektedir. Herhangi küçük bir eksiğin olması durumunda ya da talep dilekçesine veya başvuru formuna yanlış, hatalı, net olmayan bilgiler yazılması ile vizeniz reddedilebiliyor. Bu konuda VFS Global firması olarak profesyonel bir şekilde işlemlerinizi sizin adınıza yapabilmekteyiz. Uzun ve yorucu bir süreç yerine firmamız ile çalışarak kısa sürede, aynı zamanda kolay bir şekilde vizenize sahip olabilirsiniz.

 

WhatsApp chat